top of page

Mummies ontrafeld van Tom Froese


Een leerzaam, aantrekkelijk vormgegeven boek over mummies, schatten en rovers.


In elf hoofdstukken krijg je antwoord op elf verschillende mummievragen. Dat zijn voor de hand liggende vragen als 'Wat is een mummie?' of 'Hoe werden mummies gemaakt?', maar ook wat minder voor de hand liggende vragen als 'Hoe zit het met dierenmummies?' of 'Wat deden ze met de organen?' Elke vraag wordt op twee bladzijden uitgewerkt met (meestal)korte stukjes tekst verspreid over de pagina én veel illustraties die vaak ook voorzien zijn van tekst. Er staan verder een aantal 'Mummieblunders!' in het boek, want zeg nou zelf, fouten maken hoort erbij! Een leuke, vaak grappige toevoeging.


Alleen al vanwege de gouden glimmende kaft met prachtige illustraties is dit boek een pareltje.

Ook valt het sterke taalgebruik op. Makkelijke zinnen, maar wel met moeilijke woorden; begrippen uit de tijd van het oude Egypte. Deze begrippen worden haarfijn uitgelegd door woord en/of beeld. Zonder de illustraties was het boek niet compleet geweest; die passen perfect bij het boek. Het zijn grotere illustraties van bijvoorbeeld Egypte, maar ook kleinere illustraties van bijvoorbeeld voorwerpen.


Een boek dat in je boekenkast moet staan als je met het oude Egypte aan de slag gaat. Met dit boek kunnen kinderen goed zelf uit de voeten. Ook erg geschikt voor de bovenbouw: geef leerlingen bijvoorbeeld in groepjes ieder een hoofdstuk met deze rijke teksten, laat ze het lezen, er over praten en vervolgens delen wat ze hebben gelezen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page