top of page

Net goed! van Tjibbe Veldkamp


Een heerlijk boek waarin drie grote woeste monsters met smerige smoelen en een slecht humeur niet alleen drie kleine monstertjes gaan plagen, maar ook de strijd aangaan met de tekst in dit boek. Dat klinkt misschien al wat apart en dat is het ook, maar de uitwerking is ijzersterk. Door de tekst op een hele leuke unieke manier te verbinden met de monsters is dit een zeer aantrekkelijk boek om voor te lezen.


Het contrast tussen de drie grote monsters en de drie kleine monstertjes is heel geestig en uniek weergegeven. De monsters doen net alsof ze heel vreselijk stout en woest zijn maar de tekst laat blijken dat ze eigenlijk een beetje lieve 'knuffele-puffele- fluffelbeestjes' zijn en daar zijn de monsters het niet mee eens. De manier waarop dat wordt weergegeven is ontzettend creatief bedacht door een gat in de vloer te maken naar de letters onderaan de bladzijde toe. Wat er dan gebeurt moet je eigenlijk zelf gewoon ontdekken en zelf ervaren, maar één ding is duidelijk: het samenspel tussen tekst en monsters is geestig en zeer creatief


Het mag duidelijk zijn dat de monsters en de tekst op de bladzijde op een prachtige manier met elkaar spelen. Doordat de monsters bovenaan de bladzijde leven en de woorden onderaan de bladzijde en daar op een gegeven moment, naar mate het verhaal vordert, verandering in komt, is het een interactief, origineel en kunstzinnig geheel. Extra mooi is de manier waarop de monsters en de woorden gescheiden zijn door het sprookjesachtige bos waarin de monsters leven en de witte onderkant van de bladzijde waar de woorden staan. Ook weer een mooi contrast tussen de prachtige, warme en grappige illustraties van Joy Slingerland en de woorden van Tjibbe Veldkamp.


De sprookjesachtige omgeving waarin de monsters leven maken het geheel net even wat liever en dat past, volgens de tekst, goed bij de lieve monsters. En dat terwijl de monsters gruwelijk grappig lijken...


Het samenspel tussen de grappige monsterlijke illustraties van Rachelle Joy Slingerland en de tekst van Tjibbe Veldkamp maakt dit een uniek en zeer aan te bevelen prentenboek.


Voorleesplezier gegarandeerd!

Schrijver: Tjibbe Veldkamp

Illustrator: Joy Slingerland

Jaar: 2024

Genre: prentenboek

Leeftijd: 4+

Uitgeverij: Querido

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page