top of page

Niemand is zoals jij van Max Lucado


In dit boek maak je kennis met de Nerflanders. De Nerflanders zijn kleine mensen van hout, gemaakt door Eli , de houtsnijder. Ze zien er allemaal anders uit, maar ze hebben één ding gemeen; de maker en dehet dorp waar ze wonen. Ze doen elke dag hetzelfde: ze geven elkaar stickers. Als je er goed uit ziet of als je iets heel goed kan, krijg je als Nerflander een gouden ster. Kun je niet echt wat bijzonders, of is je hout beschadigd, dan krijg je grijze stippen. Wout is een Nerflander die veel grijze stippen krijgt. Hij doet heel hard zijn best alles goed te doen, maar dat mislukt te vaak; 'hij is geen goede houten jongen'. Als hij op een dag Lucia ontmoet, een Nerflander zónder stippen of sterren (die blijven bij haar niet plakken), wil hij net zo zijn als Lucia. Zij verwijst Wout naar Eli. Eli, de maker van Wout, laat Wout beseffen dat hij speciaal is, wat andere Nerflanders ook van hem vinden...


Een ontroerend, speciaal prentenboek dat eenvoudig te begrijpen is voor kinderen met schilderachtige illustraties die erg sfeervol zijn en waarin de emoties mooi naar voren komen. Een boek om over na te denken over jezelf, over anderen en zeer geschikt voor vele leeftijden.

Of je nu wel of niet wat met geloven hebt, de kern van het verhaal is ontzettend waardevol: ik houd van je zoals je bent. Is dat niet iets waar veel mensen mee bezig zijn? Met bevestiging van anderen nodig hebben? Onzekerheid? Jezelf vergelijken met een ander? We doen het (denk ik) nagenoeg allemaal, maar het levert vaak niet de voldoening op die gezocht wordt. Jezelf accepteren zoals je bent, dat levert je meer op, maar is wel erg moeilijk.



bottom of page