top of page

Nine en Mella- Bij ons thuis van Ellen Brudet


Een fijn voorleesboek met zeven verhalen dat je kennis laat maken met tradities thuis, culturen en waarbij diversiteit en inclusie goed verweven zijn.


In het eerste verhaal maak je kennis met de hartelijke familie van Mella en Nine en al hun vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt. Het tweede verhaal gaat over het maken van een buurtbieb waarbij er voor elk kind een boek is. Dat elke cultuur verschillende tradities heeft, is in het derde verhaal op een mooie manier met open blik uitgewerkt. Het vierde verhaal gaat over kriebels in Mella's buik die hij van het nieuwe buurmeisje Zoey krijgt. In het hartverwarmende vijfde verhaal vrolijken Nine en haar vriendinnen Lin en Romy buurvrouw Sonja op met een modeshow. En wat je kunt doen als het regent terwijl je buiten wilt spelen, wordt mooi uitgewerkt in het zesde verhaal waarbij Ellen Brudet laat zien dat meisjes zeker niet alleen van roze houden. Het laatste verhaal gaat over een opruimactie in het park waar de papa's van Lin alle kinderen bij helpen.

Het boek laat goed zien dat het bij iedereen anders is (ander eten, andere gewoonten, andere gezinssamenstelling etc.) en dat iedereen zijn eigen thuis heeft met de leuke dingen (zoals heerlijk eten) en de minder leuke dingen (zoals migraine).


Alle verhalen zijn voorzien van sprekende, vrolijke en kleurrijke illustraties van Maruga Koops. Het zijn zowel grote als kleinere illustraties. Dat maakt dit boek extra aantrekkelijk. Op sommige illustraties lijken de kinderen door hun gezichtsuitdrukkingen wat ouder dan je denkt. Hoe oud de kinderen daadwerkelijk zouden (moeten) zijn, mag de lezer en kijker zelf interpreteren.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page