top of page

Olive Jones en de herinneringendief van Kate Gilby Smith


Olives oma overlijdt. Olive heeft haar nooit echt goed gekend. Ze wonen dan wel tegenover elkaar, maar echt contact hadden ze niet. Als Olive geheel onverwacht een Herinneraar erft van haar oma, kan ze daarmee heel veel herinneringen van haar oma beleven. Het werkt heel simpel: gewoon een soort van tiaria op je hoofd zetten, rustig gaan liggen en je stapt in de huid van een ander. Als Olive dat stiekem doet, wordt de Herinneraar opeens gestolen, zomaar van haar hoofd en na enig speurwerk blijkt iemand met de naam 'de Schaduw' de dader te zijn. Olive neemt haar broertje Frankie in vertrouwen en dat leidt tot een onvergetelijk avontuur in een ongekende wereld vol technische snufjes en spionnen; en dat alles om het grote mysterie van de Schaduw en de diefstal van de Herinneraar op te lossen


Kinderen die van spanning, avonturen en raadsels houden zullen dit een fantastisch boek vinden. Je moet wel goed opletten, want er gebeurt veel in het boek en er komen veel namen voorbij. Ook zijn veel gebeurtenissen met elkaar verweven, wat wel wat vraagt van een lezer. Dus in groep 8 zal dit boek het best passen om zelf te lezen (voorlezen kan zeker in groep 7).


Een spannend boek vol puzzels die Olive en haar broertje Frankie moeten oplossen om een dief te pakken en achter de geheimen van hun oma Sylvie te komen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


Yorumlara kapatıldı.
bottom of page