top of page

Oorlog in inkt van Annemarie van den Brink en Suzanne Wouda


In dit boek lees je veertien waargebeurde verhalen die geschreven zijn naar aanleiding van dagboeken van kinderen in de oorlog. De verhalen vertellen over kinderen van verschillende leeftijden in diverse plaatsen in Nederland, Duitsland en op Java ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Om het goed leesbare verhalen te maken, zijn de verhalen enigszins aangepast.


Je leest onder andere over het bombardement op Rotterdam, jappenkampen, de hongerwinter of over de jeugdafdeling van de NSB. Heel diverse verhalen en niet allemaal even erg of heftig. De verhalen geven een beeld van de oorlog vanuit diverse perspectieven. Elk verhaal wordt kort ingeleid met een klein stukje achtergrondinformatie, waarna het eigenlijke verhaal volgt en tot slot lees je nog wat informatie over hoe het met de persoon over wie het verhaal gaat, afliep. En dat is juist de kracht van dit boek; de opbouw en de diverse perspectieven.


Het boek is geschikt om te lezen vanaf de bovenbouw. De moeilijke woorden (in het blauw) worden achterin het boek uitgelegd en de vormgeving is erg aantrekkelijk.

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page