top of page

pas op voor de wolf, juf! van Corien Oranje

'pas op voor de wolf, juf!' is alweer het twintigste deel in geweldige juf Fiep-serie. Net als de andere delen, zorgt ook dit verhaal weer voor veel leesplezier en is het makkelijk te lezen. Door de eenvoudige taal, de humor en de spanning is dit een grote aanrader.


In elk boek over juf Fiep gaat het over de groep 3 van juf Fiep. En wat fijn, het is een hele kleine klas! Lekker overzichtelijk. De boeken over juf Fiep zijn eenvoudige leesboeken voor beginnende lezers. De verhalen zijn grappig, soms wat spannend en vormen een heel fijn afgerond geheel. Eigenlijk zou elke juf of meester in groep 3 deze serie in de klas moeten hebben staan!


In korte zinnen en eenvoudige taal die past bij groep 3 (veel mkm-woorden en geen hoofdletters) wordt in dit boek het verhaal verteld over een wolf. Heel actueel, want de wolf is weer volop aanwezig in Nederland en wat zou jij doen als je een wolf tegenkomt?


Het verhaal begint al leuk, want juf is te laat op school. En als juf de kinderen dan ook nog mee wil nemen naar haar zieke oma in het bos om haar eten te brengen en om de kinderen dingen te leren in het bos, begint een spannend avontuur. Je raadt het al een beetje: een zieke oma die woont in het bos waar een wolf woont en iemand die deze oma eten gaat brengen, dat heeft veel weg van Roodkapje. Die conclusie trekt Saar in dit boek ook. De gebeurtenissen die volgen zijn geestig en niet het verklappen waard. Uiteraard heeft het geheel wat weg van het sprookje Roodkapje, maar dan in toch in een ander jasje en eigenlijk veel grappiger. De speelse en vrolijke illustraties van Marja Meijer maken het verhaal nog leuker. Zo is de wolf in dit boek heel goed geïllustreerd, precies passend bij het verhaal.

Gelukkig staan achterin het boek nog een paar tips wat je moet doen als je een wolf tegen zou komen en een paar korte verhaaltjes over een wolf in de achtertuin bij iemand en een wolf die een mens had gebeten. Tot slot staat er nog een stappenplan voor het maken van het gedicht. Heel fijn, zulke doe-tips die passen bij het boek. Je kunt merken dat deze extra onderdelen niet bij het eigenlijke verhaal horen, want hier is wel gebruik gemaakt van hoofdletters en er staan langere woorden.

Schrijver: Corien Oranje

Illustrator: Marja Meijer

Jaar: 2024

Genre: fictie/ beginnende lezer

Leeftijd: 6+

Uitgeverij: Columbus

Comments


bottom of page