top of page

Pip & Zilver Avontuur in Parijs van Remco Volkers

Na 'Pip & Zilver in Americka' kon een vervolg niet uitbijven. Met 'Pip & Zilver Avontuur in Parijs' gaat het verhaal over de tweeling Pip en Zilver verder. En om direct een tipje van de sluier op te lichten, achterin wordt gehint op een derde deel.


Dit vermakelijke boek gaat over een zoektocht naar de verdwenen vader van Pip en Zilver en een business in hachee: een 'draadjesvleesstoofpotjesbezorgservicebedrijfje'. Pip en Zilver (van bijna 10 jaar) hebben nu wel een vader, denken alle inwoners van het plaatsje Americka, maar deze Justin blijkt helemaal niet hun vader te zijn. In deel 1 kon je lezen dat Justin gevonden werd door de tweeling en niet meer wist wie hij was. Handig zo'n man met geheugenverlies, die kon dus wel voor vader spelen. Toch missen ze hun echte vader en het laatste wat ze weten is dat hij in Parijs danser is bij een straatorkest. Met de buurvrouw en hun moeder beginnen ze een hacheezaakje om geld te verdienen om zo naar Parijs te kunnen, maar dat loopt niet helemaal goed. Gelukkig helpt Justin de tweeling en gaan ze uiteindelijk met het hele gezin Houtmeer met de trein naar Parijs. De zoektocht daar is bijzonder te noemen. Gaan ze hun vader hier vinden?


De titel doet vermoeden dat Pip en Zilver een groots avontuur gaan meemaken in Parijs. Het zoeken naar de vader in Parijs heeft niet de meeste aandacht, de voorbereidingen in Americka om naar Parijs te kunnen gaan krijgen evenveel aandacht. De band tussen de tweeling is heerlijk beschreven, zowel lief als stoer. Een heel groots avontuur is het niet; het is vooral een leuk verhaal met woordspelingen en wat humor, waardoor het een boek is dat leest als een trein. De vele speelse illustraties van Iris Boter zorgen daarbij voor nog meer sfeer of ze maken het verhaal af en toe wat duidelijker.


Schrijver: Remco Volkes

Illustrator: Iris Boter

Jaar: 2024

Genre: fictie

Leeftijd: 8+

Uitgeverij: Kluitman

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page