top of page

Radio Popov van Anja Portin


Een hartverwarmend verhaal over Vergeten Kinderen.


Het verhaal gaat over Alfred. Hij heeft geen moeder en zijn vader is steeds op zakenreis. Alfred leeft dus veel alleen. Meestal laat zijn vader wel eten en geld achter, maar nu niet. Van de honger gaat hij uit bed en naar beneden. Dan valt een krant met appel en een boterham op de mat. Midden in de nacht. Als Alfred gaat kijken, ziet hij niemand voor de deur. De volgende nacht onderneemt hij direct actie en dan ontmoet hij Amanda. Hij mag met haar mee. Ze vangt hem liefdevol op in haar knalroze huis, beschut zodat niemand het ziet. Amanda woont in dit huis met haar bijzondere vrienden, de kraai Rabauw en de kat Pippeling. Hier voelt Alfred zich meteen thuis. Dit is ook de plek waar het eigenlijke verhaal begint en het verhaal wordt steeds interessanter als Alfred een radioprogramma, Radio Popov, gaat maken voor kinderen die door niemand gezien worden, die verwaarloosd worden, de Vergeten Kinderen. Maar wie is Amanda precies en waarom heeft ze zulke bijzondere oren? Kunnen Alfred en Amanda andere Vergeten Kinderen ook gaan helpen?


Dit is zo'n boek dat even tijd kost om er goed in te komen. Maar zodra je begint in dit boek, wil je toch steeds meer weten. De warmte straalt bijna uit het boek. Radio Popov wordt het redmiddel voor vele kinderen.


Je blijft wel met vragen achter, want waarom houdt Alfreds vader niet van hem? Waarom gaat zijn vader steeds weg en zoekt hij Alfred niet daadwerkelijk als hij daarmee dreigt?


Aanrader voor kinderen die willen verdwalen in verhalen of voor kinderen die zich ook alleen voelen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page