top of page

Samen gaan bouwen van Oliver Jeffers


Een vader en zijn dochter bouwen hun leven samen. Met speciale materialen maken ze herinneringen om te koesteren en een huis om zich in thuis te voelen. Ze houden elkaar met liefde warm. Heel mooi om de reis naar de toekomst van vader en dochter te zien. Eerst is alles nog heel echt, realistisch, maar hoe verder je komt in het boek, hoe meer fantasie gebruikt wordt; denk aan een vestiging bouwen om vijanden buiten te houden.


Dit boek maakte Oliver Jeffers voor zijn dochter. Een eerder boek ‘Samen hier’ maakte hij voor zijn zoon. Samen gaan bouwen gaat over liefde tussen vader en dochter én over samen bouwen aan een mooie toekomst. Fijne, heldere en mooie illustraties die niet los staan, maar eigenlijk bijna allemaal met elkaar samenhangen. Er is weinig tekst en de tekst die er is, is eenvoudig en duidelijk. Duidelijk is dat de illustraties weinig tekst nodig hebben.


Oliver Jeffers zegt zelf over zijn boeken: ‘Als ‘Samen hier’ uitlegt hoe de wereld in elkaar steekt, dan legt ‘Samen gaan bouwen’ uit hoe we samen het verschil kunnen maken’


Goed in te zetten bij veel thema's zoals, thuis zijn, bouwen, samen, veilig zijn en de toekomst. Je kunt dit boek bij veel vakken gebruiken, bijvoorbeeld bij techniek (bouwen, materialen, uitvinden), natuur (het vuurtje), stellen ('schrijf' een instructie bij je bouwtekening), rekenen (hoogtes, ver kijken).


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page