top of page

Scoren van Thomas Olsthoorn


'Scoren' is in bijvoorbeeld de WK-tijd een aanrader. En niet alleen dan, maar juist ook tijdens andere grote sportevenementen, zoals zwem- en schaatswedstrijden, de Olympische Spelen en Formule 1-races.


Dit is een boek met korte verhalen over zeer goede, bekende en minder bekende Nederlandse sporters afgewisseld met feitjes, records en weetjes. Juist door die afwisseling is het een erg aantrekkelijk en goed toegankelijk boek voor vooral de bovenbouw, maar ook al leuk om (voor) te lezen in de middenbouw. Een ideaal boek om meer te weten te komen over de Nederlandse sportgeschiedenis.

In bijna 30 hoofdstukken komen diverse sporten en sporters voorbij. Denk aan het Nederlands elftal, zwemhelden Pieter van den Hoogeband en Inge de Bruijn, Olympisch atleet Fanny Blankers Koen, rolstoeltennister Esther Vergeer, F1-coureur Max Verstappen en atleet Sifan Hassan.


De vormgeving maakt het erg aantrekkelijk: eerst een paginagrote illustratie waarna een verhaal volgt over sporters of een sporter en in mooie blokken tekst volgt nog wat extra informatie. Erg leuk en ook heel goed dat niet alleen de meest bekende sporters erin staan. Een zeer gevarieerd boek!

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page