top of page

Sint zit vast! van Janneke Schotveld


Als je de boeken over de dappere ridster kent, weet je in ieder geval dat dit boek ook weer meesterlijk grappig is én dat er veel gebeurt.


Door de pakkende schrijfstijl van Janneke Schotveld zit je direct in dit verhaal. Af en toe een woordgrapje, een beetje spanning en een avontuur waarbij ook echt iets gebeurt.


Het verhaal gaat over Sinterklaas, hoe kan het ook anders als je de voorkant ziet met Sinterklaas erop én als je de titel leest. De dappere ridster geniet van de tijd van Sinterklaas en kan niet wachten tot Sinterklaas bij haar iets in de schoorsteen heeft gegooid. Alleen is Sinterklaas nog niet langsgeweest. Dat voelt niet goed voor de ridster en daarom pakt ze haar racefiets en gaat ze op zoek naar Sinterklaas. Al snel komt ze erachter dat Sinterklaas vast zit en hoe slim en behulpzaam de dappere ridster ook is, het lukt haar niet Sinterklaas uit de schoorsteen te krijgen. Als dat maar goed komt.

De woordkeuze van Janneke Schotveld is erg goed. Alleen de term ridster is al leuk, maar die kennen we al uit de andere boeken van Janneke Schotveld. Ook een ridster die een fiets bestijgt of 'je kon een schuimpje horen vallen' (in plaats van een speld) zijn helemaal in lijn met het Sinterklaasverhaal; heel scherp bedacht.

De grappige en mooie illustraties zijn van Milja Praagman, net als de andere boeken over de dappere ridster. De uitdrukkingen op de gezichten zijn heel duidelijk, waardoor kinderen zich goed kunnen indenken hoe Sinterklaas en de ridster zich voelen.


Geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf een jaar of 5 en als zelfleesboek voor kinderen vanaf een jaar of 8.


Meer lezen over de dappere ridster? Lees dan vooral 'De avonturen van de dappere ridster' of 'Meer avonturen van een dappere ridster'.

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page