top of page

Stork van Koos Meinderts


Stork is een prachtig prentenboek waarin een gepensioneerde ooievaar op zoek gaat naar de ouders van een klein baby meisje met een grappig neusje en lieve oortjes. De gepensioneerde ooievaar wordt ingevlogen omdat er na de Grote Ramp zo veel baby's zijn geboren dat het te druk is bij Ooievaarcentrale EIBER & CO; hij komt een handje helpen. Het nadeel van een oude ooievaar: zijn geheugen is ook met pensioen. Hij weet niet meer bij wie hij de baby moet brengen. Het wordt een zoektocht langs heel veel soorten mensen, ouders, gezinnen én verschillende huizen. Zo vliegt hij bijvoorbeeld langs bij mevrouw de Hondt met alleen maar katten, de koning en de koningin, een nog zwangere bruid, een groot gezin en twee mannen met een geadopteerd kind. Zal hij de echte ouders vinden?

Een prentenboek met mooie eenvoudige taal, prachtige woordkeuzes en mooie sfeervolle illustraties van Annette Fienieg waarin allerlei details te zien zijn. Er zijn veel verschillende huizen en mensen te zien, dat maakt het makkelijk voor kinderen zich in een van de gezinnen te kunnen herkennen.


De verwijzing naar het coronavirus als Grote Ramp is leuk bedacht en de twee mannen Jaap en Bas (naar de twee mensen achter De Grote Vriendelijke Podcast) die samen een kind adopteren, is helemaal grappig!

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page