top of page

Superkat van Cora Sakalli


Een kleurrijk boek met een prachtige boodschap, namelijk over jezelf zijn, tevreden zijn met wat je hebt en over dat gewoon zijn al bijzonder genoeg is. Piek weet het zeker, ze wil een bijzondere kat. Een kat die: - nooit op de kattenbak hoeft - lange zachte haren heeft - zo groot is dat ze erop kan rijden - altijd doet wat Piek wil - ook moet kunnen praten. Met die wensen klopt ze aan bij de beste uitvinder in het land. Die heeft wel heel bijzondere dingen in zijn werkplaats staan.

Hij gaat aan de slag en het lukt! Hij kan zo'n kat maken: Superkat! Als Superkat niet wil eten en drinken (want dan moet die op de kattenbak), gaat Piek weer terug naar de uitvinder. Als de haren van Superkat steeds in de klit raken, gaat ze wéér terug naar de uitvinder. En zo gaat het maar door, totdat Superkat uiteindelijk een echte kat wordt en niks meer kan wat Piek wilde. Nu is Superkat de kat die ze eigenlijk gewoon al heel lang wilde. Zouden Piek en Superkat nog wel tevreden zijn met al die veranderingen?

Kinderen zullen aan je lippen hangen als je voorleest. Er is zo veel te zien en het boek heeft erg mooie kleuren. Het boek riep bij het voorlezen ook vragen op: waarom kan Superkat niet gewoon Superkat blijven? Waarom laat Piek Superkat steeds veranderen? Waarom zijn ze niet tevreden? Alles wordt uitgelegd in het boek, door tekst én illustraties, maar niet alle jonge kleuters hebben alles door. De een is gewoon verliefd op de échte Superkat en iets dan steeds veranderen, is dan niet leuk...Maar zeg nou zelf, op zo'n prachtig gekleurde, vrolijke kat wordt iedereen toch verliefd? Dit boek valt direct op door de felle, frisse kleuren, de vrolijke tevreden kat en het blije meisje op de voorkant. Er valt heel veel in de prachtige illustraties te ontdekken; de illustraties zelf leveren al veel gesprekstof op. De afwisseling tussen pasteltinten en paars, roze, groen en geel zal kinderen aanspreken.

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page