top of page

Taart voor iedereen van Thé Tjong-Khing


Dit jaar blaast illustrator Tjong- Khing 90 kaarsjes uit en dat wordt gevierd met taart! Dit nieuwe woordloze kijk-en zoekboek waarin wéér een taart een rol speelt, is wederom een succes. Prachtige, sprekende illustraties vertellen een avontuurlijk verhaal, met daarin allerlei boeiende kleine verhalen.


Woordloze of tekstloze prentenboeken bevatten, zoals de naam al doet suggereren, alleen illustraties, geen tekst. Het verhaal wordt verteld door de illustraties. Zo ook in dit boek. Je ziet veel dezelfde personages uit eerdere boeken van Thé Tjong-Khing over de taart. Als een roofvogel de taart van de dieren steelt, schrikken ze zich een hoedje en gaan ze de vogel achterna. Dat wordt een spannende tocht over water, door bergen en dalen. Ondertussen kijk je je ogen uit. Er valt ontzettend veel moois te zien in de illustraties, meer dan het verhaal dat draait om de taart. Knap hoe Thé Tjong-Khing zo veel kleine grappige en interessante verhalen kan stoppen in een groot verhaal; beleef het verhaal van de kikkers, van konijn, van de poedel, van een reus, van mama en kind konijn en andere dieren. Verder vallen er veel leuke extra kleine dingen op, zoals een verstopte staart achter een rots en je kunt op zoek naar een bal, een hoed en meer. Het leuke is dat alle kleine verhalen onderdeel zijn van het grote verhaal, dat uiteindelijk, gelukkig, goed afloopt en echt een feestje is.

Er zijn inmiddels al heel wat 'taartenboeken' van Thé Tjong-Khing verschenen. Bijvoorbeeld 'Waar is de taart', 'Picknick met taart', 'Kunst met taart' en 'Verjaardag met taart'. Allemaal woordloze prentenboeken waarin een zeer gevarieerd dierengezelschap avonturen beleeft die zich concentreren rondom een taart.


Thé Tjong-Khing won met zijn illustraties al verschillende prijzen, waaronder de Woutertje Pieterse Prijs, een Zilveren Penseel en de Max Velthuijs-prijs.

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


Комментарии отключены.
bottom of page