top of page

Tien minuten verhalen voor kinderen van 7-8 jaar van Selma Noort


Het boek start met een soort stamboom waar alle personages staan afgebeeld die in het verhaal voorkomen met als titel 'Het gezin van Berna en Pieter'.


In zestien leuke en grappige verhalen maak je kennis met het samengestelde gezin van Berna en Pieter. Het zijn verhalen over alledaagse dingen zoals verstoppertje, een kapotte fiets, een onrustige maaltijd, een drukke hond, een nieuwe vriendin, een jaloerse hond, kleren kopen, elkaar na-apen, een ondeugende vieze hond, dromen over later, zwemmen een bruiloft en nog veel meer.


Fijn die herkenbaarheid van de onderwerpen voor de startende lezer. Dat nodigt uit tot (zelf) lezen. Daarnaast krijgen de thema's diversiteit en inclusiviteit veel aandacht. Zo kan Bonnie haar spieren niet goed sturen en loopt ze met ondersteuning, hertrouwt er een opa, zitten er diverse culturen en gebruiken in het boek.

Mooi is dat er opbouw in het boek zit, want na acht verhalen worden de zinnen langer en iets moeilijker. Die opbouw gaat geleidelijk, het staat niet aangegeven, maar merkbaar is het wel.


De vele illustraties van Natascha Stenvert zijn speels, vrolijk en passend.


Dit boek past goed bij de komende kinderboekenweekthema! Ideaal om zelf te lezen, maar ook zeer geschikt om samen te lezen!Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page