top of page

Toen raaf links afsloeg van Evelien de Vlieger


Raaf heeft het niet makkelijk op school. Hij wordt gepest door Benni. En dan is zijn moeder ook nog eens heel vaak weg, op mysterieuze missies. Raaf vraagt zich af hoe dat kan als je postbode bent. Aan zijn vader heeft hij ook niet veel.


Als Raaf op een dag direct uit school niet rechtsaf naar huis gaat, maar linksaf slaat verandert dat zijn hele dag. Zijn dag op school was al vreselijk, dus niks maakt hem nog uit. Voordat hij het doorheeft, verdwaalt hij. Hij maakt een bizarre reis. Hij komt bij zijn tantes Lis en Fran terecht, belandt in een vrachtwagen en vervolgens in een gebouw waar Benni woont. Hij hoopt dat Benni hem kan helpen, maar helaas. Het is de vreemde man Paul, die hem het gebouw uit helpt. Buiten bij een bushalte ontmoet hij een meisje Hassia. Hij neemt de bus en in die bus ontmoet hij Yasmina die hem helpt en meeneemt naar haar huis. Dan komt de politie, maar of hij daar zo blij mee is? Hij wil naar huis, maar elke keer gaat de reis ergens anders heen. Komt hij wel thuis?


Erg sterk aan dit boek zijn onverwachte wendingen. Je hebt als lezer geen idee welke kant het verhaal op gaat, dat maakt het erg boeiend. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op en daardoor lijkt het veel, maar als jij een dag op pad zou gaan, dan kun je toch ook van alles tegenkomen? Het zou zomaar een dag uit jouw leven kunnen zijn.


De hoofdstuktitels zijn origineel gekozen en verbinden het ene hoofdstuk met het andere. De tekst heeft blauwe letters en de regelafstand en lettergrootte maken dit een goed leesbaar boek. De illustraties zijn mooi, maar wel wat abstract, daar moet je van houden.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page