top of page

Twitch en de vlucht van de ijsvogel van M.G. Leonard


Twitch (echte naam Corvus Verenberg) houdt ervan om vogels te kijken. Hij is een echte twitcher: vogels zijn zijn passie. Als hij ziet dat een duif mishandeld wordt door de grootste pestkop uit zijn klas, Jack, gaat hij de duif redden, alleen gaat dat niet zonder slag en stoot. Het is niet de eerste keer dat hij door Jack (en zijn vrienden) gepest wordt. Twitch is een echt buitenbeentje, alleen dieren zijn zijn vrienden. Hij komt graag tot rust in het Avesbos in zijn geheime enorm goed gecamoufleerde en waanzinnige hut. Vanuit die hut kijkt hij graag naar alle vogels en leert hij zijn twee nieuwe duiven terugvliegen naar zijn huis. Als blijkt dat Overvaller Owen ontsnapt is uit de gevangenis en zich in dat bos verstopt, begint het avontuur. Twitch wil niet dat de politie zijn hut ontdekt, is bang voor Overvaller Owen, maar wil tegelijkertijd ook Overvaller Owen wel vangen. Waarom verstopt die overvaller zich hier in het bos? Wie zijn die vreemde onbekende meisjes die ineens opduiken? Wie is die mysterieuze Billy? En waarom is Jack ineens aardig voor Twitch? Wordt Twitch dé held die de overvaller vangt? En waarom spelen de IJsvogels een belangrijke rol?


Dit is nou echt zo'n boek dat kinderen zal blijven boeien tot het eind. Niet alleen omdat het over bekende onderwerpen gaat als vriendschap, geheimen, durven, je vergelijken met anderen en pesten, maar ook vanwege de vaart in dit verhaal. Daarnaast gebeuren er steeds weer nieuwe dingen in dit boek, waardoor het steeds best onvoorspelbaar is. Misschien soms wel iets te cliché, want een pester die opeens vrienden wordt, daar moet toch meer achter zitten?


Prachtig sterk opgebouwd boek waarin je Twitch voorzichtig ziet groeien van eenzame vogelspotter tot heldhaftige durfal!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page