top of page

Vechten of vertrouwen? van Anastasiia Melnychenko


Een aandoenlijk, hartverwarmend verhaal over een vechthond die ervaart wat liefhebben kan zijn.


De oude vechtende pitbull Baron heeft het zwaar. Doordat hij blind is en dus niks meer waard is bij de hondengevechten, wordt hij op straat gezet en aan zijn lot over gelaten. Dan wordt hij gevonden door de jonge vrouw Marina en haar lieve bulterriër Vlekkie. Zij zetten alles op alles om deze gewonde hond te helpen. Ze hebben een lange weg te gaan. Hij gromt erop los en bijt van zich af. Marina geeft hem een nieuwe naam, Smokey, en toont alleen maar liefde. Zo zou elke hondenbaas moeten zijn! Het kost Marina en Vlekkie veel tijd en moeite om Smokey te laten ontdooien en dan komt na zes maanden tijd zijn oude boze baasje hem ineens opeisen. Moet hij terug naar de harde vechtwereld of kan hij in de liefdevolle wereld van Marina en Vlekkie blijven?


Dit boek bevat een kort, klein, maar ontzettend krachtig verhaal. Een liefdevol boek waarin hoop en doorzettingsvermogen een belangrijke rol spelen. Erg mooi dat je het verhaal vanuit twee kanten beleeft. Dat schept een goed beeld.


De vele illustraties stralen veel uit en maken het verhaal helemaal compleet. Soms vullen ze een hele pagina, andere keren zijn ze wat kleiner. Juist deze afwisseling maakt zo'n boek erg aantrekkelijk voor kinderen.


Meest geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 9.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page