top of page

Vleertje Muis van Susanne Roos en Aniek Bartels


Een fijn, interactief prentenboek met drie avonturen van Vleertje Muis.


Voordat het eerste verhaal start, maak je kort kennis met Vleertje Muis: een jongens vleermuis met superoren die poept als hij vliegt. Hij heeft ook vier goede vrienden Pad, Egel, Vos en Mot.


Het eerste verhaal gaat over Vleertje en de weegschaal. Vleertje bakt namelijk muggenkoekjes voor zijn vrienden waar hij een weegschaal voor nodig heeft, maar bakken is nog best moeilijk. In het tweede verhaal 'Vleertje Muis en het op-de-kop ontbijt' probeert Vleertje Muis met zijn vriendje Pad het onderste uit de pot met muggenspread te halen. Het derde verhaal gaat over een winterslaapfeest. Een mooie manier om winterslaap in te gaan, want Vleertje Muis wil niets missen van de winter.


De drie verhalen zorgen ervoor dat kinderen veel leren. Je wordt als lezer en luisteraar echt betrokken bij het verhaal, vooral in het tweede verhaal. De ene keer moet je het boek omdraaien, weer een andere keer moet je het boek schudden of op de bodem van een pot in het boek slaan en je moet ook nog eens lezen van rechts naar links. Ook staat er nog een recept in voor muggenkoekjes.

Niet zo maar een standaard boek dus, omdat kinderen ook mee moeten of kunnen helpen om oplossingen te bedenken, want hoeveel weegt bijvoorbeeld een grapje? Met dit boek kun je veel kanten op.


De speelse illustraties van Aniek Bartels zijn gevarieerd, veelal in dezelfde tinten: bruin, oranje, en rood. Soms spreekt de illustratie voor zich en soms is die echt een aanvulling op de tekst. Erg mooi samenspel. Vleermuizen zijn door Aniek Bartels lieve dieren geworden, in plaats van spannend!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page