top of page

Vogel is dood van Tiny Fisscher en Herma Starreveld

Vogel is dood. Wat nu? Sommige vogels huilen, andere niet. Ze voelen iets of niets als ze niks met hem hadden. De vogels vinden wel allemaal dat er een afscheid moet komen, maar wat moet je nu doen als een vogel dood is? De vogels komen er samen achter. De ene vogel weet net weer even wat anders dan de andere. Ze huilen, ze gaan hem begraven en ze zeggen mooie dingen over vogel.


Een prachtig boek om bijvoorbeeld te zetten als kinderen te maken krijgen met een overlijden van een dierbare, maar eigenlijk leent dit boek zich voor elk moment. Kinderen leren door dit boek wat anderen doen als er iemand overleden is en dat kunnen ze ook van elkaar leren. Iedereen doet hetzelfde bij afscheid nemen, maar toch weer anders.


De woordkeuze is eenvoudig en de toon is zeker niet beladen, soms juist grappig (voor de volwassene helemaal) en dat met zo’n pittig thema pittig; erg knap.


Met bijzonder originele illustraties (collages) wordt met weinig tekst en veel kleurrijk beeld zichtbaar wat dood zijn betekent, wat het kan doen met je en wat er gebeurt als iemand dood gaat.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page