top of page

Waar is grote broer? van Linde Faas


Kleine Broer en Grote Broer zijn twee kikkers die samen wonen in een bloem in de jungle. Grote Broer wil graag boven naar de sterren kijken, maar Kleine Broer durft niet: ‘Het is gevaarlijk! Het is donker!’. ‘Dan ga ik alleen’, zegt Grote Broer. ‘Heel even maar. Tot zo!’. Als Grote Broer de volgende ochtend nog niet terug is, neemt Kleine Broer een groots besluit: hij gaat Grote Broer zoeken. Heel voorzichtig en bang klimt en klautert hij naar boven. Op zijn weg naar boven ontdekt hij spannende, maar mooie dingen. Hij vraagt heel dapper aan elk dier dat hij tegenkomt of ze Grote Broer hebben gezien, maar Grote Broer is dichterbij dan hij denkt…

Heel mooi prentenboek met heel veel details in de prachtige illustraties. De bladzijdes lopen subliem in elkaar over en doordat de illustraties zo dromerig zijn, kun je er meer uithalen dan je denkt! Ze zeggen wel eens dat kinderen meer zien dan volwassenen, nou dat klopt! Onze zoon van 3 had meteen door dat Grote Broer stiekem te zien was op de weg naar boven van Kleine Broer.


Goed prentenboek om voor te lezen aan de jongste kleuters. Ze zullen aan je lippen hangen. Past bij thema’s als alleen, samen, elkaar helpen, doorzetten en angsten overwinnen. Door de vele vragen in het boek, kun je al goed in gesprek gaan over dit boek.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page