top of page

Wachten op Wolf van Sandra Dieckmann


Dit betoverende, ontroerende en hartverwarmende verhaal laat jonge kinderen niet alleen zien hoe moeilijk het is om om te gaan met iemand missen en met afscheid nemen, maar geeft ook een wijze les.


Vos en Wolf zijn vrienden, dat is al niet echt gebruikelijk, maar ze doen alles samen. Als Wolf op een dag onvindbaar is, is Vos ontzettend verdrietig en dat verdriet is voelbaar; je hebt met Vos te doen. Hij denkt terug aan de wijze lessen die Wolf hem heeft bijgebracht en ziet Wolf terug in de sterren. Vos omarmt de sterren en denkt terug aan alle mooie momenten die hij met Wolf heeft gehad.

De dromerige, gedetailleerde en lieflijke illustraties maken dit verhaal extra aantrekkelijk en vullen het verhaal perfect aan. Zonder tekst was het verhaal in de illustraties ook erg sterk geweest. Illustraties om in weg te dromen; heel sfeervol.


Goed in te zetten bij afscheid moeten nemen van iemand of het omgaan met gemis. Dit boek laat goed zien dat doodgaan en niet meer terugkeren bij het leven hoort en het laat zien hoe je daarmee om kunt gaan. Terugkijken en genieten van de mooie momenten. Een ideaal prentenboek om voor te lezen aan jongere kinderen.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page