top of page

Wat een dag van Kaat Vrancken


Een fijn, grappig leesboek in de serie Tijgerlezen, voor beginnende lezers met erg mooie, lieve en grappige illustraties.


Dit is een boek dat opvalt vanwege de vrolijke kaft, het grote lettertype en de vele illustraties. Een boek dat door kinderen snel uit de kast getrokken zal worden.


Het verhaal is eenvoudig, erg toegankelijk en gaat over de twee hondenvriendjes, Fien en Fox. Twee verschillende honden. Ze beleven allemaal kleine avonturen, die samen het verhaal vertellen. Alle gebeurtenissen hebben te maken met een feest. Zo gaan ze onder andere naar de kapper (blijft Fox wel zo mooi schoon?), besnuffelen ze bloemen (blijven ze wel heel?), zoeken ze een heerlijk ruikende taart (en peuzelen die op), spelen ze met de wc-rol spelen, willen ze een spelletje spelen met een nieuwe jurk (nee, die is nieuw!) en ze bevrijden duiven uit een kooi.


Bij alle gebeurtenissen leef je als lezer (of voorlezer) mee met de honden: 'Laat die taart nou staan!', 'Nee, niet aan de jurk knabbelen!' of 'Nee, niet de duiven laten ontsnappen!'. Allemaal gedachtes en uitspraken die bij het lezen zeker voorbij zijn gekomen.

De oplettende lezer zal snel door hebben dat het feest waar het in dit boek over gaat een bijzonder feest is. Niet elke lezer zal zo'n feest van dichtbij hebben meegemaakt, maar aan het eind van het boek weet elke lezer van het bestaan van zulke feesten af.


Fijn taalgebruik dat past bij de leeftijd. Bekende woorden, maar zeker ook nieuwe woorden! Vooral leuk voor kinderen vanaf eind groep 3 en begin groep 4 om zelf te lezen, maar ook uitstekend samen te leze óf voor te lezen!


De illustraties zijn vrolijk, speels en grappig. Fox en Fien zien er vertederend en als twee goedzakken uit. De fijne tekeningen geven veel hints en maken het verhaal compleet. En vergeet niet op de details te letten! Heel mooi opgebouwd en samenspel van Kaat Vrancken en Saskia Halfmouw.

Bình luận


Bình luận đã bị tắt.
bottom of page