top of page

Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt- Edward van de Vendel & Martijn van der Linden


Dit is een gedichtenbundel die schittert van de magische woorden en de sprekende illustraties met gedichten waar je wat aan hebt. Alleen de voorkant, achterkant én de titel nodigen de lezer al uit dit boek open te slaan.


Deze bundel bevat diverse gedichten, vol humor, ontroering en liefde. Zo vind je er een echt praktisch gedicht over wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt. Simpel: allereerst gewoon sorry zeggen! Verder vind je er gedichten met kostelijke adviezen zoals in wat je moet doen als je verliefd bent op een jongen of serieuzere adviezen zoals wat je moet doen als je opa steeds meer vergeet. Maar ook lees je er wat je niet moet doen als je naar het strand gaat. Zo maar een greep uit de zo'n 25 gedichten in deze bundel, met misschien wel de meest originele als laatste...


Je kunt Edward van de Vendel gerust woordkunstenaar noemen. Hij speelt met woorden én met klanken en past diverse vormen van rijm toe. Een echt klankenspel dat in elk gedicht weer anders is. Elk gedicht is anders en niet alleen wat betreft tekst, maar ook de illustraties zijn ontzettend divers: er zijn verschillende technieken en kleuren gebruikt. Deze afwisseling én het samenspel tussen tekst en beeld kunnen dus gerust sterk en origineel genoemd worden. Dit boek won niet voor niets de Zilveren Griffel 2020, het Zilveren Penseel 2020 en de Gouden Poëziemedaille.

Voor degenen die nog weinig van deze auteurs hebben gelezen: Edward van de Vendel schrijft onder andere veel poëzie, kinderboeken, young adult en informatieve boeken, maar hij vertaalt ook veel boeken. Martijn van der Linden maakt veel illustraties voor jong en oud.


Een boek dat het ontzettend goed zal doen bij kinderen vanaf een jaar of 10. Aan te raden om elke dag een gedicht voor te lezen of eerst alleen de titel en kinderen te laten bedenken wat zij zouden doen; wat is hun antwoord op deze vraag? Er is ook een mooie lesbrief bij dit boek. In deze lesbrief vind je veel verschillende tips wat je met dit boek kunt doen in de klas.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page