top of page

Zij, ik en de sterren van Simone Arts


Vito gaat bijna naar de brugklas als hij hoort dat hij een zusje krijgt. Een zusje dat hij, volgens zijn ouders, altijd gewild had. Alleen...hij vindt het dus helemaal niks! Wat moet hij nou met een zusje?


Op de middelbare school komt hij in een klas met allemaal onbekende kinderen, onder wie de brutale, irritante Terry en de stille Clemence. Zijn vriend Gijs gaat helaas naar een andere klas. Als zijn zusje geboren is, smelt hij en kijkt hij elke nacht vanuit zijn zolderraam met zijn zusje naar de sterren en planeten. Er gebeurt veel op school en thuis. Als zijn zusje plotseling overlijdt, is hij ontroostbaar en de wanhoop nabij. Zal hij zijn verdriet kunnen verwerken? En loopt het goed af als er ineens vuurwerk in zijn kluisje op school zit waar hij niks van weet?


Wat een adembenemend, ontroerend en aangrijpend boek! Een enorme aanrader, niet alleen omdat het makkelijk leest en heel fijn geschreven is, maar ook omdat het verhaal ijzersterk in elkaar steekt. De hoofdstukken zijn heel kort en overzichtelijk; er is duidelijk maar één onderwerp dat naar voren komt in een hoofdstuk. De taal is eenvoudig, maar krachtig wat goed past bij een toch wel heftig onderwerp.


Mooi om in te zetten bij thema's als rouw en verlies.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page