top of page

77 superslimme dingen die je moet weten over mijn en jouw huis van Mathilda Masters


'Thuis is veel meer een gevoel dan een plaats. Het is de plek waar je rust vindt en waar je jezelf kunt zijn'.


Een verrassend informatief kinderboek boordevol weetjes over alles wat met thuis te maken heeft. Ideaal voor in de Kinderboekenweek. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of het komt voorbij. Soms is de link met thuis heel goed zichtbaar, soms moet je even doordenken. Het gaat namelijk niet alleen over huizen van mensen en dieren of over tradities in landen, maar ook over met hoeveel mensen we nu zijn en met hoeveel straks op de aarde leven of over vlaggen en landen. Door die verscheidenheid aan weetjes is het juist een aantrekkelijk boek; voor elk kind staat er wel iets in wat het wil weten of wat aansluit bij het kind.


De 77 weetjes zijn dus divers en beslaan veel vakgebieden (bijvoorbeeld taal, geschiedenis, rekenen, aardrijkskunde en burgerschap) en onderwerpen. Hierdoor is het een goed inzetbaar boek in de klas. Sommige weetjes hebben met elkaar te maken of sluiten op elkaar aan, bijvoorbeeld die over een lachende baby en die over een huilende baby. Veel weetjes zijn voorzien van kleine tekeningen van Louize Perdieus, die het boek net even speelser maken. Omdat de weetjes zo verschillend zijn, is een opsomming van alle weetjes iets te veel van het goede. Een aantal verrassende weetjes zijn het vermelden waard: 'In Australië ligt een ondergrondse stad', 'Een korte geschiedenis van het kleinste kamertje', 'Niet alleen mensen bouwen wolkenkrabbers (mét airco!)'. 'Wil je oud worden? Draag een rode onderbroek' 'De truc met de appeltaart' en natuurlijk het laatste samenvattende weetje: 'Een thuis is meer dan een huis'.

Misschien ken je de andere vergelijkbare series van Mathilda Masters wel. Die boeken zijn best diepgaand en bevatten veel begrippen die passen bij het onderwerp van het boek. Soms best ingewikkelde materie en moeilijke woorden, maar wel erg interessant, juist voor de kinderen die meer willen leren over een specifiek onderwerp. Des te fijner dat dit boek juist erg toegankelijk is en goed te lezen is voor kinderen vanaf groep 6.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page