top of page

Agent en boef, nog meer boevenstreken van Tjibbe Veldkamp


Er zijn al heel wat verhalen van Agent en Boef. In dit voorleesboek staan drie verhalen, namelijk De fopmoppen, Het boefvangfeest en De gladde grapjes! Er zijn genoeg kleuters die agent willen worden (of boef...).


Het eerste verhaal 'De fopmoppen' gaat over Boef die ontsnapt en allerlei geintjes uithaalt met Agent, vandaar de fopmoppen. Agent vindt het niet meer leuk en gaat terug naar het politiebureau en wil een nieuwe boef. Boef wil de nieuwe boef laten ontsnappen, maar dan gebeurt er iets wat Boef niet verwacht...


Het tweede verhaal gaat over de verjaardag van Agent. En ook in dit verhaal ontsnapt Boef weer. Weer een erg grappig verhaal en het eindigt weer niet zoals je helemaal verwacht.


Het derde verhaal gaat over Boef die streken uithaalt met zeep. Uiteraard ontsnapt Boef weer en eindigt ook dit verhaal niet zoals je helemaal verwacht.

Een ideaal voorleesboek voor kinderen in de onderbouw (en peuters!) met korte zinnen en duidelijke taal. De illustraties van Kees de Boer zijn mooi en vullen het verhaal goed aan, bijvoorbeeld in het eerste en derde verhaal als Agent en Politehond het spoor volgen van Boef: 'Dat is niet moeilijk'. Je hebt het verhaal én de illustraties allebei nodig om het verhaal goed te volgen. Dat maakt het een sterk boek! Deze herhaling en andere vormen van herhaling, zoals de manier waarop elk verhaal begint, zijn goed uitgewerkt. Zelfs na drie verhalen met veel van hetzelfde, verveelt het nog niet! Elk verhaal is anders, verrassend en grappig maar toch hetzelfde. En dat is de kracht van dit boek! Want kleuters houden heel erg van herhaling.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page