top of page

Atlas van de klimaatverandering- Wat er gebeurt- wat jij kunt doen


Een indrukwekkend actueel boek over klimaatverandering vol met cijfers, kaarten en foto’s.


Dit boek is opgedeeld in vier hoofdstukken die aangegeven zijn met verschillende kleuren: Hoe het klimaat op aarde werkt, Oorzaken van klimaatverandering, De invloed van klimaatverandering en Actie tegen klimaatverandering. In elk hoofdstuk wordt veel informatie uitgewerkt aan de hand van feiten, kaarten, grafieken, cijfers, foto’s en diverse soorten tekstblokjes verdeeld over de pagina’s. Heel fijn: het is een heel recent boek. Er staat zelfs een foto in van het India Gatemonument voor en tijdens de corona-lockdown. Ook wordt de lezer aangespoord iets (kleins) te doen. Meerdere keren zul je bij het lezen van dit boek even moeten slikken; niet omdat het een negatief boek is, zeker niet, maar wel omdat je erachter komt wat bepaald gedrag of wat bepaalde gebruiken voor (negatief) effect hebben op ons klimaat.

Het boek is heel mooi vormgegeven, alleen maakt dat het boek niet heel makkelijk leesbaar; het is vrij druk doordat er veel tekst staat op diverse plekken en omdat er veel met pijlen, kaarten en grafics wordt gewerkt. Ook bevat het best moeilijke begrippen (en afkortingen). Het is een boek dat vertaald is en dat merk je omdat Nederland weinig aandacht krijgt. Als dat nog beschreven zou zijn, was het klimaatprobleem nog dichter bij de kinderen komen te liggen; het had hen waarschijnlijk nog meer aangesproken. Een heel handig boek voor kinderen die op zoek zijn naar meer informatie over het klimaat en daar vooral cijfers voor nodig hebben.


Een boek dat zeker voor bovenbouw+ geschikt is en speciaal voor klimaatactivisten, misschien nog wel meer voor volwassenen!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page