top of page

Avonturen van de dappere ridster van Janneke SchotveldEen heel leuk, grappig en avontuurlijk boek over een ridster die allemaal mensen, dieren, standbeelden, reuzen en anderen met problemen helpt. Of je nu bang bent voor de tandarts, gepest wordt of een te grote reus bent, de ridster weet raad!


Het boek barst van de leuke personages die ook weer in andere verhalen terugkomen. De combinatie tussen oude elementen (strijdende ridster, kastelen e.d.) tegenover moderne middelen (denk aan een mobieltje en een fiets) zijn heel grappig en zeer vindingrijk. Daarnaast tuft de ridster erop los en zegt ze regelmatig 'krijg nou roest'.


Door de vaart, de rijke taal, de korte zinnen en de vele gebeurtenissen is dit boek vlot en makkelijk te lezen. Daarnaast barst het boek van de leuke woordgrapjes, waardoor je een glimlach niet kunt onderdrukken...je moet er maar op komen! Net als de uitspraken van de dappere ridster zelf. Vaak heel geestig.


In elk verhaal zit wel een moraal, hoe klein ook... Bijvoorbeeld een wijze les over pesten, of over te snel je oordeel klaar hebben. Dat maakt het, naast de humor in dit boek, een aantrekkelijk voorleesboek. Je kunt er heel veel onderwerpen aan koppelen en dus in gesprek gaan over het verhaal.


Heel leuk dat de ridster nu een 'eigen boek' heeft! Ze kwam al voor in een van de andere boeken van Janneke Schotveld.

Schrijver: Janneke Schotveld

Illustrator: Milja Praagman

Jaar: 2020

Genre: fictie (verhalen)

Leeftijd: 6+

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page