top of page

Beloofd is beloofd, kleine panda's van Rachel Bright en Jim Field

'Blijf altijd bij elkaar'


Dit is het zevende boek van bestsellerduo Rachel Bright en Jim Field. Zij maken ontzettend waardevolle en mooie prentenboeken die naast schitterende illustraties ook een wijze les bevatten. Misschien en je een van de andere bekende boeken van hen al, bijvoorbeeld 'De Leeuw in de Muis' of 'Gekkie de gekko'. Het zijn stuk voor stuk kleurrijke boeken met een dier in de hoofdrol. In elk boek staat een bepaald onderwerp centraal en je vindt er een wijze les.


In 'Beloofd is beloofd, kleine panda's' gaat het verhaal over de pandazusjes Jik en Len. Ze zijn nog klein, maar willen al wel graag de wijde wereld in. Hun moeder zou geen moeder zijn als ze dat snapt en aangeeft dat er een boel mag, maar dat de pandazusjes niet zo maar alles mogen. Ze maken goede afspraken over waar ze niet mogen komen en dat ze voor het licht wordt weer thuis zijn. Ze houden zich goed aan de afspraken, want wat je hebt beloofd moet je doen. Aldus de wijze woorden van Len. Maar op een dag lonkt het avontuur en gaat Jik eropuit en dat belooft een spannend avontuur te worden. Als dat maar goed gaat...


De opbouw van dit prentenboek, is net als in de andere boeken weer erg sterk. Het verhaal start rustig, waarna er een spannend avontuur volgt en het staartje uiteindelijk anders is dan je verwacht. Noem het verrassend of vindingrijk. Dat de tekst een fijn ritme heeft en sterk vertaald is, maakt het verhaal nóg beter.


Een ideaal prentenboek voor kleuters vanaf een jaar of 3 passend bij diverse thema's zoals beloftes, zelfredzaamheid, angst, opgroeien en acceptatie.


Een leerzaam boek met prachtige taal en sfeervolle kleurrijke illustraties die de kern van het verhaal mooi weergeven.

Schrijver: Rachel Bright

Illustrator: Jim Field

Vertaler: Bette Westera

Jaar: 2024

Genre: prentenboek

Leeftijd: 3+

Uitgeverij: Gottmer

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page