top of page

Brons van Linda Dielemans


Wat een pareltje: Brons van Linda Dielemans. Wat een mooi informatief boek! Het verleden lijkt wel weer te leven. De kracht van het boek? Dat is toch echt de afwisseling tussen de stukjes informatie en de verhalen. Heel mooi bedacht hoe in elk hoofdstuk een bronzen voorwerp centraal wordt gesteld en het verhaal vertelt: de erts, het bronzen sieraad, de bronzen bijl en zwaarden. De informatie is toegankelijk en precies goed qua hoeveelheid. Verder lees je er informatieve stukken tekst over brons en dan ook alles over brons. Natuurlijk kun je lezen hoe brons gemaakt werd, dat er mee gehandeld werd en dat er sieraden, zwaarden en bijlen van gemaakt werden.

Zelfs kinderen die niet heel erg geïnteresseerd zijn in vroeger, krijgen door dit boek absoluut meer interesse in geschiedenis. De sfeervolle illustraties van Sanne te Loo maken het helemaal compleet. Prachtig vormgegeven!


Een echte aanrader voor vooral kinderen vanaf ongeveer 10 jaar die geïnteresseerd zijn in vroeger en met name de prehistorie of om in te zetten bij geschiedenislessen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page