top of page

Circus fantastini van Caja Cazemier


Een spannend, gezellig en vrolijk toneelleesboek voor kinderen vanaf groep 6.


Toneelleesboeken zorgen voor veel leesplezier en dan helemaal zo'n vrolijk spannend leuk boek: dit boek zal zeker aanslaan!


Maar wat zijn toneelleesboeken nu eigenlijk? Toneelleesboeken zijn boeken die je samen móet lezen; boeken die het leesplezier bevorderen. Iedere lezer neemt de rol van een personage op zich en leest de teksten hardop voor. Eigenlijk voer je dus een toneelstukje op. De teksten bestaan grotendeels uit dialogen. De blauwe tekst bij elk hoofdstuk leidt het hoofdstuk in en geeft aan hoe de rollen in het hoofdstuk verdeeld moeten worden en soms geeft het extra informatie over hoe je voor moet lezen. En de rollen zijn in elk hoofdstuk best heel eerlijk verdeeld!


Dit verhaal gaat over Maddie en Maikel, twee vrienden die samen op circusschool Fantastini zitten. Ze zijn zich aan het voorbereiden op een circusfestival. Alles wat mis kan gaan bij die voorbereiding gaat zo'n beetje mis: ruzie, een blessure, jaloezie, valsspelen en samenwerkingsproblemen. Kunnen Maddie en Maikel samen nog een goede show neerzetten?


Dit boek past goed bij kinderen vanaf ongeveer groep 6. Niet alleen wat betreft moeilijkheidsgraad (want zelfs erg sterke lezers uit groep 4 of 5 kunnen dit boek sámen best goed lezen) maar vooral vanwege de inhoud. Het verhaal gaat, naast over de circusavonturen over een eigen telefoon, YouTube, TikTok en Instagram. De Engelse woorden maken het voor sommige kinderen die de woorden niet kennen, lastig, maar gelukkig lees je zo'n boek samen, dus samen kom je eruit!


Leuke toevoeging in dit boek zijn papegaai Bella en het publiek. Allebei rollen die heel leuk zijn om te spelen.


Er zijn veel verschillende toneelleesboeken voor kinderen van groep 3 t/m 8. Iedere leerkracht zou een paar van deze toneelleesboeken in de klas moeten hebben!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page