top of page

De Gouden Klok van Sarah Engell

In 'De Gouden Klok' lees je het warme en liefdevolle verhaal over Sophia en de herinnering aan haar opa. Het verhaal wordt ondersteund door krachtige dromerige illustratie van Signe Kjær.


Het boek start met dat het meisje Sophia wakker wordt op haar tiende verjaardag, maar eigenlijk start het verhaal pas écht vlak daarna als Sophia een cadeau voor haar verjaardag krijgt van haar overleden opa: een bijzondere gouden klok. Haar opa is nog maar net overleden, je voelt en merkt aan alles dat het gemis groot is. Als ze aan de klok draait, merkt ze dat de tijd vooruit gaat. Haar ouders werken veel en zijn op haar verjaardag altijd vrij, dus je het is geen verrassing dat ze steeds verder door zal draaien aan de klok tot ze steeds weer jarig is. Maar als ze op een dag te hard draait, is ze wel heel wat jaren ouder. Het haast magische zit niet alleen in de tijdsprongen, maar misschien wel meer in het feit dat ze de klok nog steeds heeft en ook als ze heel oud is, zelfs in haar ouderlijk huis woont. Als de wijzer kapot gaat, gaat Sophia op zoek naar een oplossing en komt ze uiteindelijk in de tuin van haar opa terecht. Ook al is ze nog zo oud en krakkemikkig, ze vindt iets in de tuin op basis van herinneringen en uitspraken die haar opa altijd deed. Zou dat de oplossing zijn en haar weer terugbrengen naar de tijd?


De vele bijzonder fraaie illustraties van Signe Kjær ogen dromerig en sprookjesachtig. Het zijn gedetailleerde en zwierige illustraties die net even meer lading aan het verhaal geven. Signe Kjær heeft met deze vele illustraties het boek prachtig gemaakt.


Een krachtig, warm boek over aandacht en omgaan met verlies. Het laat goed zien dat niet altijd alles wat je zou wensen, even goed uitpakt. Grote dromen hebben mag, maar realistisch blijven is nodig.


Voor kinderen vanaf een jaar of 9.

Schrijver: Sarah Engell

Illustrator: Signe Kjær

Vertaler: Lammie Post-Oostenbrink

Jaar: 2024

Genre: fictie

Leeftijd: 9+

Uitgeverij: De Vier WindstrekenRecente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page