top of page

De grote egel en de kleine egel- Wacht nog even! van Britta Teckentrup


Er zijn inmiddels al een paar prentenboeken verschenen over grote egel en kleine egel. Een daarvan is De grote en de kleine egel- Wacht nog even! Een mooi lief en krachtig verhaal waarin kleine egel probeert het naar bed gaan uit te stellen. Een onderwerp waar veel kinderen vroeg of laat mee te maken krijgen, want het niet naar bed willen gaan, dat willen sommige kinderen vast wel een keertje niet.

Kleine egel en grote egel zijn op weg naar huis, want het wordt donker, maar kleine egel ziet steeds van alles wat hem interesseert. Eerst is dat de prachtige zonsondergang, daarna het tevoorschijn komen van de maan, of het zijn bloemen, uilen, wolken, vissen, kikkers en vuurvliegjes. Alles wat kleine egel ziet, is haast magisch weergegeven in de grote rustige en herfstachtige illustraties. De herhaling in dit boek, maakt het verhaal af. Dat is fijn vanwege de herkenbaarheid. Kijk bijvoorbeeld naar de zin 'wacht nog even!' die meerdere keren voorkomt. Mooi in het verhaal is de verandering bij grote egel. Grote egel geniet verderop in het boek steeds meer met kleine egel mee. Er is ruimte om te genieten van de dingen om je heen en daarbij blijft grote egel ook nog eens altijd bij kleine egel met heel veel geduld. Het prachtige kleurenpalet dat ook met het verhaal mee verandert, laat het verstrijken van de tijd erg goed zien.


Het deed een beetje denken aan Kom mee Kees, waarin kikker Kees, net als kleine egel, geniet van alles om hem heen en niet mee wil met zijn vader en vader geniet van de terugweg. Dat zijn verhalen waar kinderen in zullen opgaan.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page