top of page

De schoen van tien miljoen van diverse auteurs


Tien verhalen over armoede geschreven door diverse auteurs gebundeld in een prachtig boek.


De verhalen gaan over geen geld hebben voor een surprise, geen geld hebben voor een dagje Duinrell, geen geld hebben voor een jas, geldproblemen door het toeslagenschandaal, geen geld hebben voor je favoriete schoenen, over hoge energierekeningen, over een armoedige sprookjeswereld, over geen geld hebben voor een huis en over wat doen met 335 miljard euro.


Een goed boek waarin diverse kanten van armoede worden toegelicht. Het ene verhaal is beter dan het andere. Erg sterk vond ik 'de lachende klas' van Anna Woltz. Dat verhaal had langer mogen duren. Mooi hoe vanuit twee kinderen één verhaal wordt verteld. 'Honderd-en-één-nacht' heeft een mooie insteek. Mohanna van den Kroonenberg laat weer zien dat de scheidingslijn tussen realiteit en sprookje dun is. 'The Hack Pack op geheime missie' voelde meer als een betoog van de schrijvers met wat verhaalelementen. Reza en Chee-Han Kartosen-Wong lijken in dit verhaal een statement te maken. Niet echt passend in zo'n soort verhalenboek. Verder echt verhalen die van toegevoegde waarde zijn.


Ik raad dit boek aan voor de oudste leeftijden van de basisschool, niet alleen vanwege de ingewikkelde politieke kwesties, ook vanwege het taalgebruik dat in sommige verhalen wordt gehanteerd.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page