top of page

De School van Wonderdingen- de ti-ta-tovertassen van Kira Gembri


Dit is het derde deel in de serie 'De School van Wonderdingen'. Een magische, avontuurlijke serie vol betoveringen, humor en spanning.


In dit deel gaan zes wonderleerlingen samen met wonderwijzeres Wilma Warrel op avontuur in het Amazoregenwoud. Voor de lezer die eerdere delen heeft gelezen, zullen Bas, Pip, Nico, Clarissa, Gabriel en Bastiaan bekend voorkomen. In dit derde deel wordt heel kort toegelicht dat deze leerlingen een wonderding hebben en dat ze via de bezemkast terechtkomen bij de Wonderschool. Zo heeft Babs (vanuit wie je het verhaal leest) een magische, soms ondeugende kandelaar, Lux, die haar helpt. Maar eigenlijk stap je direct in een magisch avontuur en is er geen tijd voor wennen. Wilma Warrel vertelt dat er bijzondere dingen zijn waargenomen, waarschijnlijk wilde wonderdingen en neemt de zes kinderen via een wonderspiegel mee naar het Amazoneregenwoud om de wilde wonderdingen te vangen. Daar stap je middenin een avontuur van vreemde wilde voorwerpen, een wonderdief en een bijzondere tocht door het regenwoud. En als Wilma Warrel ineens verdwijnt, zetten de zes kinderen alles op alles om haar terug te vinden. Zal het hen lukken Wilma Warrel terug te vinden? En zal het hen lukken de wilde wonderdingen te vangen? Een ding is duidelijk, dit boek vraagt om een vervolg...

Je volgt het verhaal vanuit het perspectief van Babs, de enige die geen ouders heeft die ook wonderdingen bezitten. Zij is een wonderbrein en bedenkt de meest bijzondere dingen. Zo heeft elk kind een eigen bijzonder talent; je leert de personages en de wonderdingen goed kennen naarmate het verhaal vordert, mocht je ze nog niet kennen. Doordat de gebeurtenissen elkaar in rap tempo opvolgen, de zinnen kort zijn en doordat er grapjes in verwerkt zijn, blijf je als lezer geboeid en wil je verder lezen. Daarbij wordt de tekst voorzien van diverse mooie illustraties en is de vormgeving en het omslag magisch.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page