top of page

De vloek van de kraaientoren van Michelle Harrison


Waan je in een mysterieuze wereld van drie zussen, een vloek en drie magische voorwerpen. En dat met een verhaallijn met zo veel twisten dat je wel door wilt en moet blijven lezen.


Drie zussen. Een vloek. Een mysterieuze kraaientoren. Veel mist. Een eiland. Allemaal perfecte ingrediënten voor een waanzinnig meeslepend spannend avontuur.


De zussen Weddersinne verschillen heel erg van elkaar. Charlie is de jongste, stoerste en de ondeugendste zus. Betty is de dapperste, ondernemende middelste vanuit wie het boek geschreven is. Flis is de oudste, de meest wijze en de meest zorgzame zus. Alledrie zo anders, maar samen heel sterk. Misschien is de band tussen deze zussen wel het meest mooie aan dit boek! Een en al liefde, strijd en onbegrip.


Als de zussen van hun oma Bonny horen dat ze vanwege een vloek het eiland waar ze wonen niet levend kunnen verlaten, gaat Betty ervoor om de vloek te verbreken. Daar is veel voor nodig en kan alleen met drie magische voorwerpen. Drie voorwerpen die heel gewoontjes lijken. Deze reis levert veel spannende avonturen op voor Betty en haar zussen. Zal het hen lukken de vloek te verbreken?


Elke keer denk je dat je voelt welke kant het verhaal op gaat, maar niets is minder waar. Zulke verrassende wendingen. Echt knap geschreven: de twee verhaallijnen en diverse gebeurtenissen zijn zo goed met elkaar verbonden.


Super spannend, mysterieus, prachtige taal, een tikkeltje humor en een beetje griezelig. Dat vat het boek goed samen.


Leuke extraatjes:

- de quiz 'welk Weddersinne-zusje ben jij' achterin het boek

- dit is het eerste deel van een driedelige serie.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page