top of page

Het raadsel van Pendelwiek van Michelle Harrison


Ken je de boeken over de zusjes Flis, Betty en Charlie Weddersinne al? Boeken vol goede en slechte magie en dat alles in een prachtige, maar enge en spookachtige setting.


Dit is het derde boek waarin de zussen Flis, Betty en Charlie weer allerlei mysterieuze dingen meemaken en verwikkeld raken in een nieuw magisch avontuur. Als je deel één (De vloek van de kraaientoren) en/of deel twee (Het onzichtbare eiland) al kent, dan ken je de drie zussen Weddersinne die een hoofdrol spelen in dit boek misschien al. Charlie is de jongste en stoerste zus. Betty is de dapperste, ondernemende middelste zus vanuit wie dit boek geschreven is. Flis is de oudste, de meest wijze, knapste en de meest zorgzame zus. De zusjes verhuizen met hun vader en oma vanuit het kille, mistige eiland Kraaiensteen naar het mooie, niet mistige Pendelwiek. Als ze bij hun nieuwe huis aankomen, zijn de zusjes heel verbaasd, het blijkt een bouwval te zijn met scheve vloeren. Samen proberen ze er wat van te maken en het huis op te knappen. Op een dag, tijdens het opknappen, ontdekken de meisjes een geheime kamer en op diezelfde dag is er ook nog eens een indringer in hun huis. Dit is de start van een meeslepend avontuur dat je niet meer loslaat. Je voelt namelijk al vrij snel dat er iets niet in de haak is in Pendelwiek, maar wat dat is, blijft in het begin mysterieus. Hoe verder je in het boek komt, hoe meer raadsels worden opgelost en ondanks dat is het eind niet wat je verwacht.


Je wordt helemaal in het verhaal gezogen, wat mede komt door de spannende momenten, de spookachtige gebeurtenissen vol onverwachte wendingen, enge heksen en de wil van Betty om de slechte magie te verslaan. En dat allemaal in een fijne, maar magische setting. Je wilt daardoor steeds door blijven lezen. Het voelt soms haast alsof je Betty zelf bent. Dat maakt het een extra goed boek.


Ideaal boek voor kinderen vanaf 10 jaar die van spannende, spookachtige verhalen over magie houden. De taal is fijn toegankelijk en de paar versprekingen van Charlie brengen in het verhaal een klein beetje humor.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page