top of page

Dierenbendes van Scarlet Ratt


Een leerzaam, uitgebreid, avontuurlijk voorleesverhaal waarin de specifieke namen van groepen dieren in een speelse verhaalvorm worden uitgelegd.


De otters Audra en Oliver gaan met hun vader een dagje in de boot naar zee. Ze komen allerlei dieren tegen en vermaken zich prima. Ze vallen van vermoeidheid in slaap en als ze wakker worden, drijven ze midden op zee en het allerergste...hun vader is er niet meer. Ze zien haaien zwemmen en vrezen het ergste. Dan begint de reis naar huis en zoektocht naar hun vader. Gelukkig krijgen ze onderweg veel hulp van meerdere dieren, maar soms worden ze aangezien als lekkere hapjes... Zal het hen lukken hun vader en huis terug te vinden?


Het boek bevat prachtige veelal grote illustraties, die je goed bij het verhaal houden. Doordat het verhaal zelf best lang is, valt aan te raden tijd te hebben voor dit verhaal en van tevoren goed na te denken over of het boek past bij de leeftijd. Meest geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 5 of 6.

Het leerelement in dit boek is sterk. Er staan veel nieuwe woorden in dit boek die op een aantrekkelijke en herkenbare manier worden uitgelegd. Deels in het verhaal en heel soms ligt dat leerelement er iets te veel bovenop. Er zitten een paar mooie terugkerende elementen in. Audra stelt namelijk steeds een terugkerende vraag bij de diverse dieren die zij en haar broertje ontmoeten. Hierdoor blijf je geboeid en wil je weten wat de volgende dieren zijn die Audra en Oliver tegenkomen én hoe deze dieren heten in een groep. Wel jammer is dat niet helemaal helder is in het verhaal hoe de giraf meteen weet waar Audra en Oliver naar toe moeten; dit komt niet helemaal naar voren.


Voor sommige kinderen kan dit boek best een beetje spannend zijn, want ineens je papa kwijt zijn midden alleen op zee én enge dieren tegenkomen, is niet echt prettig. Des te beter is het om gewoon door te lezen, dan weet je dat alles altijd goedkomt!


Achterin het boek staat nog een overzicht met alle in dit boek voorkomende dierenbendes (bv.een rilling haaien, een kudde giraffen, een moord kraaien etc.). Handig voor de herhaling en het leerelement van dit boek.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page