top of page

Dingen die ik niet over schapen wist van Jaco Jacobs


Een erg goed opgebouwd boek door de krachtige taal, de korte zinnen en hoofdstukken en de unieke manier om beladen thema's aan bod te laten komen


Luan heeft met zogenaamde vrienden iets gedaan wat niet door de beugel kan. Wat dat is, wordt naarmate het verhaal vordert, steeds, beetje bij beetje duidelijker. Voor straf moet hij met zijn oma, die hij al ontzettend lang niet had gezien, mee naar Karoo. En daar heeft hij dus echt geen zin in. Zijn oma en hij werken hard aan hun onderlinge band en die wordt steeds iets beter. Vooral als Luan Lana ontmoet, ontdooit hij steeds meer. Als Luan dan ineens besluit een depressief ogend schaap te stelen, speciaal voor Lana, krijgt het verhaal een hele andere wending, terwijl het verhaal in de kern niet verandert. Als oma hen naar een man genaamd Nielsen rijdt waar ze gaan logeren, leert hij nog meer over oma én het leven.


Een boek over emoties, volwassen worden, (ontluikende) liefde, zelfbeeld, vriendschap racisme, diefstal, recht en wetten. Jaco Jakobs onderscheidt zich door de simpelheid van de tekst en de vele lagen in een op het oog eenvoudig verhaal.


Voor jong (11+) en oud een aanrader.

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page