top of page

Donderkopje van Benji Davies

'Donderkopje' is een hartverwarmend verhaal over opgroeien dat opvalt vanwege de prachtige illustraties.


Dit verhaal verscheen al in 2019, maar is nu (in 2024) verschenen in een kartonnen editie. Fijn voor de kleine handjes die dit boek zélf goed kunnen lezen aan de hand van de illustraties.


Benji Davies neemt je mee het verhaal in van Donderkopje aan de hand van rijke taal en bijzonder mooie illustraties. Donderkopje die met groeien net even achterblijft op al zijn broertjes en zusjes en dat is niet zo handig met Dikke Blub in de buurt. In de illustraties zie je goed dat Donderkopje dat achterblijven in ontwikkeling niet leuk vindt. Als dat maar goed komt.


Krachtig aan dit boek is de manier waarop de vele informatie over hoe een kikkervisje een kikker wordt is uitgewerkt. Dit prentenboek is niet informatief, maar heeft wel een informatieve insteek. Kinderen leren over hoe een kikkervisje een kikker wordt in de vorm van een lief en warm verhaal. Ideaal verhaal voor in in de lente of als je meer wilt leren over hoe dieren groeien,


Het is vertaler Edward van de Vendel goed gelukt om de taal sterk te houden. De cadans die het bezit, maakt het voorlezen van dit verhaal bijzonder sterk.


Het kleurgebruik is sterk. Het contrast laat zien of er iets moois of juist iets spannends gebeurt. Zo zijn de bladzijden met vis Dikke Blub donker en de bladzijden met Donderkopje over het algemeen lieflijk blauw.

Auteur: Benji Davies

Vertaler: Edward van de Vendel

Jaar: 2024

Genre: prentenboek (klein formaat)

Leeftijd: 3+

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Comments


bottom of page