top of page

Dat is mijn bloem! van Alice Hemming


De opvolger van 'De blaadjesdief' en wat voor een! Weer een hele leuke!


Dit boek gaat over de lente. Ideaal om in te zetten bij het thema lente. Alles wat de lente kenmerkt, komt aan bod. De koekoek die roept, de hommel die zoemt, een zwaluw, nieuwe bloemen.


Eekhoorn schrikt van alle beweging bij zijn boom en vertelt dit aan zijn vriendje Vogel. Vogel vertelt dat de lente is begonnen. Dan ontdekt eekhoorn een bloem die lijkt op de zon, klein en geel en helemaal perfect. Vogel vertelt dat ook nieuwe bloemen bij de lente horen. Eekhoorn besluit voor de bloem te gaan zorgen. Hij beschermt de bloem tegen de wind, de bij en de regen. Het is tenslotte zijn bloem! Maar als snel wordt duidelijk dat hij te ver gaat. De bloem sneuvelt. Kan hij de bloem nog redden?


Fijn zulke grappige, aandoenlijke verhalen die ook erg leerzaam en mooi zijn. Eekhoorn is niet zo slim en Vogel weet alles. Een fijne vriendschap die weer mooi uitgewerkt is. De verwijzing naar de wegwaaiende blaadjes uit 'De blaadjesdief' is subtiel, maar duidelijk gedaan. Achterin het boek staat nog bij een aantal zinnen in het boek wat uitleg. Handig om te gebruiken bij het nabespreken van boeken.

Het is ook een heerlijk kleurrijk boek. De illustraties zijn vrolijk, vooral geel en groen. Echt passend bij de lente. De tekst is mooi vormgegeven door het gebruik van verschillende lettertypes, lettergroottes en de speelse manier waarop de tekst verdeeld is over de pagina's. Net als in 'De blaadjesdief'


Een echte voorleestopper, want weten kinderen wat er gebeurt in de lente? Snappen kinderen bloemen water en licht nodig hebben? Je kunt eindeloos in gesprek over dit boek.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page