top of page

Een krokodil in het bad! van diverse auteurs


Een grappige, eerlijke, spannende en fijne bundel met twaalf gi-ga-groene korte verhalen voorzien van speelse illustraties.


Perfect passend bij het thema van de kinderboekenweek dit jaar (Gi-ga-groen, 2022) en toch twaalf heel verschillende verhalen! Heerlijk om voor te lezen en prima zelf te lezen voor kinderen vanaf 8 tot 12 jaar. Elk verhaal heeft iets grappigs en/of spannends én gaat ovet iets dat te maken heeft met de natuur, dieren of het milieu.


Het verhaal van Paul van Loon waarin de moeder van Bregje bovenop Gilbert de krokodil gaat zitten in bad, is erg komisch. Kriig giechelde jeuk van de spinnen in het verhaal van Maren Stoffels, waar het bij Janne en haar familie verboden is het S-woord te zeggen. Laat je verrassen door Myron van der Velden op een onverwachte safari die uiteindelijk leidt tot het voor altijd in Afrika blijven. In het spannende (en grappige) verhaal van Selma Noort wordt er ineens een hamster opgezogen. Zal die het overleven? Ilona de Lange heeft perfect de wespenangst die sommige kinderen hebben op een erg leuke manier in een verhaal over twee broers verpakt. Pim Lammers weet het verlies en een begrafenis van goudvis Robbie op een grappige (en eerlijke) manier te beschrijven. In het spannende verhaal van Annet Jacobs griezel en lach je mee met Polle en Pim die Zaja helpen haar koningscobra te vangen. De ezeltocht die Morris, Mason en hun twee mama's maken in het verhaal van Karine Jekel, barst van de grappige en goed uitgewerkte tegenstrijdigheden. Simone Arts maakt je niet alleen aan lachen met haar 'kakverhaal' maar zorgt ook voor vertedering, want een zoet kalfje knuffelen, dat wil elk kind toch? In het stoere en liefdevolle verhaal van Ellen Stoop zie je de liefde tussen paard Texas en meisje Mira groeien. Lees in het spannende verhaal van Angelique van Dam over een kampeer-challenge waarin Sarah met Gijs, een vriendje, gaat kamperen in de natuur zonder wifi. Als dat maar goed gaat! Harmen van Straaten weet in zijn verhaal de plasticsoep in de zee sterk uit te werken doordat Joris een hele grote walvis maakt van al het opgeviste plastic.


Niet alleen geschikt bij het thema van de kinderboekenweek van 2022, maar zeker ook passend bij diversiteit, natuur, familie, relaties en het milieu. Heel fijn zulke korte (voorlees) verhalen, hoewel veel verhalen best langer hadden mogen duren! Zo leuk en pakkend zijn ze!


De illustraties zijn veelal speels en grappig, wat veel kinderen zeker leuk zullen vinden.


Kortom: een grappige, spannende gevarieerde (voorlees)bundel!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page