top of page

Een zee van liefde van Pieter Gaudesaboos


'Pinguïn was al lang onderweg.

Al die tijd zeulde hij een koffer, een lantaarn, en een groot geheim met zich mee.'


Dit is het begin van een hartverwarmend en krachtig verhaal over liefde. Pinguïn is namelijk verliefd op Beer en is vol moed onderweg om hem dat te vertellen. Beer begint hard te lachen als hij dat hoort. 'Je kunt toch niet verliefd worden op iemand die helemaal anders is?' Maar daar trekt liefde zich niks van aan. Pinguïn blijft dapper bij Beer in de hoop dat 'zijn storm gaat liggen of tot Beers tenen gaan tintelen', want Beer vraagt zich nu wel sterk af wat liefde eigenlijk is. Ze hebben het fijn samen en ondernemen van alles. Als Pinguïn dan toch uiteindelijk weggaat, merkt Beer tijdens de stilte hoe erg hij Pinguïn mist. Beer gaat Pinguïn achterna. Zal Beer Pinguïn weer vinden?


De kracht van dit boek zit 'm in de eenvoud. Grote, warme illustraties die het verhaal vertellen met korte pakkende tekst.

Prachtig hoe woord en beeld elkaar aanvullen. Soms hebben de illustraties geen woorden nodig; de warmte en gezichtsuitdrukkingen, de liefde, het verdriet en de verbazing springen uit het boek. Zonder woorden is het verhaal al erg sterk. De warme tinten zorgen ervoor dat het verhaal nog meer liefde uitstraalt.


Goed in te zetten bij thema's als 'zijn zoals je bent' en 'buiten de lijntjes kleuren', maar eigenlijk gewoon een fantastisch boek om lekker veel (buiten thema's om) voor te lezen! Dit boek is weer een mooi voorbeeld dat jezelf zijn helemaal goed is en dat je elkaar moet accepteren zoals je bent.


Dit boek heeft nog maar kort geleden de Boon gewonnen. Op 24 maart 2022 werd bekend dat dit boek de eerste editie van deze Vlaamse literatuurprijs heeft gewonnen (in de categorie 'kinder-en jeugdliteratuur').


Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page