top of page

Familie Kat viert samen Kerstmis van Lucy Brownridge en Eunyoung Seo


Eigenlijk bevat dit boek twee verhalen. Allereest het verhaal van familie Kat en het verhaal van familie Muis. Het verhaal van familie Kat is het hoofdverhaal dat wordt verteld in tekst en beeld. De kleine verhaaltjes van de familie Muis zijn voornamelijk te zien achter de flapjes en op sommige bladzijden zijn de muizen duidelijk aanwezig.


In 12 bladzijden maak je kennis met de familie Kat die aftelt van 12 dagen voor Kerstmis naar kerstavond. Iedereen doet wat anders ter voorbereiding op Kerst. Er valt ontzettend veel te zien in de vele illustraties. De tekst daarbij is kort en vult de illustraties sterk aan.


Dit stevige boek kan zeker bestempeld worden als een zeer origineel adventsboek, vanwege de meer dan 140 luikjes. Heel leuk gedaan, want wie wil nou niet weten wat er bijvoorbeeld in een kaart staat, wat er in een tas zit, wat erachter een schilderij te zien is, wat er te zien is achter een raampje, wat er in een doos zit en nog veel meer. Het is wel opletten geblazen, want sommige luikjes zijn zo klein dat, ze vrij kwetsbaar zijn. Wel handig voor kleine vingertjes, maar misschien een beetje kwetsbaar dus. Je moet ook goed zoeken, want het ene luikje is veel beter te vinden dan het andere luikje. Lukt het jou om alle luikjes te vinden?


Door de vele illustraties, de aanloop naar Kerst en de luikjes geeft dit boek uren kijkplezier. Dat komt dus zeker niet alleen door de luikjes, maar vooral vanwege de prachtige illustraties waarin erg veel moois te ontdekken valt en die de warmte van Kerst goed uitstralen.


Een ideaal voorleesboek zo vlak voor Kerst. Extra leuk om twaalf dagen voor Kerst te starten met voorlezen en dan elke dag één bladzijde te lezen om allerlei moois te ontdekken.

Schrijver: Lucy Brownridge en

Illustrator: Eunyoung Seo

Vertaler: Monique van der Zanden

Jaar: 2023

Genre: prentenboek

Leeftijd: 3+

Uitgeverij: Christofoor

Yorumlar


Yorumlara kapatıldı.
bottom of page