top of page

Het einde van iemand van Floor Bal


'Iedereen heeft een begin en iedereen heeft een eind. De start van het leven is het vertellen waard (...) Maar dat eind dat is ook een heel verhaal. Dit is zo'n verhaal. Het gaat over Iemand of eigenlijk over het einde van Iemand'.


Dat iedereen een begin en dat iedereen een eind heeft, is duidelijk, maar hoe zit het eigenlijk met het einde van de mens? In dit boek worden realistische levensvragen beschreven. Want wat is 'dood' nu eigenlijk precies? Wat gebeurt er dan? En is er leven na de dood? En hoe neem je dan afscheid van iemand?


Wat fijn dat er een prentenboek voor kleuters is dat met zulke ingewikkelde vragen leert omgaan. Door de eenvoudige taal is dit beladen onderwerp zeer toegankelijk voor jonge kinderen. Dit beladen onderwerp wordt zeker niet beladen behandeld; het wordt eerlijk, feitelijk, zonder emotie en eenvoudig beschreven. Precies wat nodig is om zo'n onderwerp bespreekbaar te maken bij jonge kinderen.

De illustraties zijn verbluffend fantasievol, warm, eerlijk en vol details. Er valt veel te zien. In de illustraties zie je ook heel duidelijk verschil tussen donker en licht; heel knap gedaan.


Een aanrader om in te zetten bij thema's over leven en dood in de kleuterklas. Ook goed in te zetten in de middenbouw en wellicht bovenbouw als deze thema's aan bod komen, omdat er heel veel informatie wordt gegeven op een feitelijke manier en eenvoudige manier.

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentit


Kommentointi on poistettu käytöstä.
bottom of page