top of page

Het geheim van de Malamander van Thomas Taylor


Herbert Citroen van het Grand Hotel Nautilus weet dat het niet gemakkelijk is om gevonden voorwerpen terug bij hun eigenaars te krijgen - zeker wanneer het gevonden voorwerp geen voorwerp is, maar een meisje, Violet.


Niemand weet wat er gebeurd is met de ouders van Violet Purperwier. Heeft hun verdwijning te maken met het legendarische zeemonster, de malamander?


Het verhaal start heel origineel. De lezer wordt aangesproken om eens naar Owee aan Zee te komen, de plek waar het verhaal zich afspeelt. Maar na de mysterieuze spookachtige beschrijving van deze plaats én de Malamander, lees je: 'Maar jij gelooft vast niet in de Malamander.....Sla dit boek dicht en sluit het op in een ijzeren kist'. Vervolgens trekt de schrijver je door die kist in het verhaal en zegt: 'Oké, misschien is dit verhaal toch wel iets voor jou.'


Vervolgens ga je met Herbert en Violet op een mysterieus avontuur, op zoek naar het ei van de Malamander én de verdwenen ouders van Violet. Wat hebben de ouders van Violet en de Malamander met elkaar te maken? In deze soms wat griezelige en spannende zoektocht worden ze belemmerd door Sebastiaan Aals, een glibberig gemene man en Bootshaakman, die komt en verdwijnt als de mist...


Mooie schrijfwijze waarbij je als lezer steeds betrokken wordt en aangespoord wordt door te lezen: je wilt het mysterie oplossen. Door de korte hoofdstukken is het bij uitstek een leuk voorleesboek vol fantasie en spanning. Je kunt dan elke keer met de kinderen in gesprek over hoe het verder zal gaan en of de kinderen de raadsels kunnen oplossen: wat zou jij doen? De soms wat moeilijkere woorden zijn zeker geen drempel om het zelf te lezen.

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page