top of page

Het huisje zonder heks van Sophie Pluim


Als je al eens een boek in handen hebt gehad waarvan Sophie Pluim de illustraties heeft gemaakt, weet je dat zij het verhaal in beelden kan vertellen en heel goed net even een verhaal meer sfeer en meer diepgang of gelaagdheid kan geven door haar illustraties. Met dit boek Het huisje zonder heks heeft Sophie Pluim laten zien dat zij een verhaal kan vertellen in beeld én woord.


De illustraties van dit sprookjesachtige verhaal zuigen je in het verhaal. Elke bladzijde vertelt een deel van het verhaal door beeld en een deel van het verhaal door tekst. Zonder elkaar kan dit boek niet. De taal is sterk en goed gekozen. De illustraties zijn magisch mooi.

Het verhaal gaat over een huisje waarvan de heks op een dag verdwijnt. Het huisje raakt in verval en op een dag heeft het huisje daar genoeg van: het huisje gaat op zoek naar een heks om mee te wonen. Een prachtig originele manier, want welk huis loopt nu de wijde wereld in en zoekt een nieuwe bewoner? Die zoektocht duurt lang, wat te merken is aan het wisselen van de seizoenen en het feit dat de plek waar het huisje naar terugkeert behoorlijk veranderd is. Het ligt redelijk voor de hand dat het huisje een heks vindt, maar wie? En hoe wordt het nieuwe huis een thuis voor deze heks? Dat is toch wel iets wat kinderen zal boeien, naast het feit wie de nieuwe bewoner wordt.


Het spelen met klanken maakt dit verhaal een goed voorleesverhaal. Een aanrader, helemaal in de Kinderboekenweek van 2023.


Dit smaakt naar meer prentenboeken van Sophie Pluim!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page