top of page

Het kattenmannetje en andere sprookjes van Janneke Schotveld


Vijftien leuke en verrassende sprookjes waarin duidelijk veel gebaseerd is op bekende sprookjes. Toch zijn deze sprookjes net even anders. Janneke Schotveld introduceert nieuwe woorden in deze sprookjesbundel, zoals ridster. Ze laat verschillende personages en plaatsen uit het ene sprookje terugkomen in een volgend sprookjesverhaal. Zo ontmoeten het kattenmannetje en het dametje hartvangoud elkaar in het park. Alleen de titels van de meeste sprookjes zijn al leuk, bijvoorbeeld: het meisje met de lange vingers, krulstaarten in Kruitveen.


Doordat voor elk sprookje een andere illustrator gekozen is, is het een gevarieerd en kleurrijk boek geworden. Je ziet er illustraties van Martijn van der Linden, Georgien Overwater, Nazrina Rodjan, Milja Praagman, Tanneke Wigersma, Annette Fienieg, Jan Jutte, Annet Schaap, Sanne te Loo, Liset Celie, Job van Gelder, Linda Groeneveld, Kirsten Offringa, Takako Hamano en Kristof Devos.

Janneke Schotveld heeft haar best gedaan om allerlei typen mensen in het boek terug te laten komen: twee koninginnen in plaats van een koning en een koningin (die een kindje willen), een meisje in een rolstoel, een jaloerse man (met verwijzing naar de muur van Trump?) en personages hebben namen die uit alle windstreken komen. Ook komt het getal zeven heel vaak voor en het woordje ‘ebben'.


Kortom: een heel gevarieerd sprookjesboek dat kinderen zeker zal aanspreken.

Σχόλια


Ο σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.
bottom of page